Sammen mod mobning

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Mavepine, dårligt selvværd, ringe karakterer eller depression. Der kan være store konsekvenser af at blive mobbet. Derfor står Undervisningsministeriet nu i spidsen for den store nationale kampagne mod mobning »Sammen mod mobning« i danske skoler. Kampagnen starter den 28. marts, hvor en stor web-portal for både børn og voksne åbner. Her er både erfaringer og råd om mobning.

Klik fra 28. marts på www.sammenmodmobning.dk

Samtidig får lærere, pædagoger, ledere, elever og forældre chancen for at deltage i en camp 5. april.

Her kan man blive meget klogere på, hvordan skolen kan lave en god mobbepolitik, og hvordan man selv kan være med til at sparke mobning ud af skolen. Danmarks Radio laver også en dvd om mobning på skolerne. Dvd'en har også et dilemmaspil, som kan give klassen inspiration til selv at tale om, hvad mobning er, og hvad man selv kan gøre. Alle skoler får mulighed for at få en dvd.