Anmeldelse Matematik
0   223

Matematrix 5

Matematrix 5

Fakta


Titel
Matematrix 5

Forfatter
Per Gregersen, Tomas Højgaard Jensen, Lone Kathrine Petersen, Helle Thorbjørnsen


Grundbog: 160 sider, 138,75 kroner Arbejdsbog: 64 sider, 53,75 kroner Lærermappe: 473,75 kroner

Serie
Matematrix

Type
Diverse

Forlag
Alínea

"Matematrix 5" er et væld af aktiviteter spændende over færdighedsregning, problemregning og åbne undersøgelser. Der er med dette sæt i høj grad tænkt på grundlæggende færdigheder, men stadig er der plads til intuitiv matematik, til leg og spil.

Artiklen fortsætter under banneret

Systemet bygger på velkendte læringsprincipper, såsom at man lærer bedst, når man er virksom, når man er motiveret og i godt humør, når tempoet passer, når kroppen er med, gennem gentagelser, når man oplever fremgang, når man er forberedt og ikke kommer bagefter, og når man har mulighed for at tegne, måle og foretage udregninger.

Kapitlerne i "Matematrix" er opbygget efter et såkaldt timeglasprincip. Før hvert kapitel er en kort introduktion, der skal gøre eleverne nysgerrige og motiverede. Herefter føres de ind i de matematiske grundbegreber efterfulgt af en række øvelser, så de får det nye stof rigtigt ind under huden. Når denne fase er overstået, kan de nu mestre nye matematiske udfordringer med den nytilførte viden/kompetence.

En væsentlig opgave for matematikundervisningen er at bibringe eleverne matematisk viden til brug i praktiske sammenhænge. "Matematrix" prøver med den grundige gennemgang af nyt stof med de mange træningsopgaver og de mange praktiske øvelser at koble tingene sammen.

De praktiske øvelser i matematikundervisningen har der været fokus på i mange år efterhånden. At man nu igen har øje for, at ny viden kræver megen træning og til tider hårdt slid, hilses mere end velkommen.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Matematiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Danmarks Matematiklærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.242 andre er allerede tilmeldt