DLF’s hovedstyrelsesvalg

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Vi har ringet til lærerværelset på en tilfældig skole for at høre, hvad der er vigtigt i forhold til DLF's hovedstyrelsesvalg. Vi fik fat i lærer Niels Kristian Refstrup på Enggårdskolen i Billund.

Hvorfra ved du, at der er valg til DLF's hovedstyrelse?

»Jeg læste det i Folkeskolen«.

Har du besluttet, hvem du vil stemme på?

»Nej, ikke endnu. Tillidsmanden på skolen har indkaldt til et møde, hvor jeg regner med at blive meget klogere«.

Hvad vil du kigge efter hos et hovedstyrelsesmedlem?

»De skal prioritere en lønforhøjelse. Der er ikke nogen af os, som er glade for jobbet, der kan finde på at forlade jobbet på grund af lønnen, for den har vi kendt hele tiden. Men det kan jo afholde nogle fra at gå ind i jobbet, hvis lønnen er for lav.

Jeg synes også, at uddannelsen skal have et løft, så vi kommer på kandidatniveau. Det vil jo automatisk også give et lønløft.

Jeg vil især kigge efter lokale kandidater, der måske bedre kan fornemme, hvordan situationen er fra vores del af landet.

Der skal også være fokus på lærernes arbejdsmiljø, for vi er som lærere en slags ledere, men det kan jo være sin sag med de forhandlingsbørn, som vi har i dag. Det kræver god ledelse og arbejdsmiljø«.

Hvorfor stemmer du?

»Jeg synes, at det er ens samfundspligt ligesom til andre valg at give sin mening til kende«, siger Niels Kristian Refstrup.

mrm@dlf.org