Anmeldelse

Die herzensgute Nachbarin

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Vi må stille os selv spørgsmålet: Hvor meget ved vi egentlig om vore naboer - også når vi bor dør om dør?

Fakta:

Titel: Die herzensgute Nachbarin

Forfatter: Greta Gallandy

Pris: 73,75 kroner

Sider: 72 sider

Serie: Teen Readers

Type: Bog

Forlag: Alinea

En skoleelev ved navn Miriam hvirvles pludselig ind i en dramatisk historie, selvom hun ser ud til mest at leve et ganske stille liv alene med sin mor. Hun har en god kontakt til kammerater fra skolen, som viser sig at være en god støtte for hende. Miriam og hendes mor er naboer til Frau Neumann, hvis eksistens i starten ser ud til at irritere Miriam, som opfatter hende som særdeles påtrængende. Frau Neumann, der lever alene med sin hund Beauty, prøver at komme frem med et for hende væsentligt budskab. Gåden for os og Miriam er: hvilket budskab? Det lykkes forfatteren at holde vores interesse fangen fra start til slut. Vi bliver hele tiden drevet videre i forløbet, hvor nye detaljer afsløres.

Udgivelsen egner sig til aldersklassen, slutningen af 8. klasse og videre frem med hovedvægt på 9. klasse. Gloser forklares undervejs til dels ved hjælp af små tegninger. Efter krimiens afslutning finder man spørgsmål til de enkelte kapitler samt en angivelse af relevante emner til diskussion.