Anmeldelse

Praktisk filosofi og ledelse

Praktisk filosofi og ledelse

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Evnen til at filosofere i praksis - og dermed leve et hvad man kunne kalde et filosofisk ledelsesliv - er et centralt element i udviklingen af lederskab". Hvad et filosofisk ledelsesliv så er, kan man blive meget klogere på med denne lille bog.

Fakta:

Titel: Praktisk filosofi og ledelse

Forfatter: Michael Højlund Larsen

ISBN: 978-87-7664-269-3

Pris: 199 kroner

Sider: 101 sider

Serie: Kort til viden

Type: Bog

Forlag: Børsens Forlag

Den præsenterer sig som en introduktion til, hvordan man med hjælp af praktisk filosofi kan kvalificere arbejdet med at udvikle lederskab, og hvilke forudsætninger der er for god ledelse.

Vi skal forholde os "undrende" til, hvad god ledelse er, og vi skal som mennesker filosofere både alene og sammen med andre. Vi kan filosofere over, hvordan man som leder motiverer sine medarbejdere, behandler dem forskelligt, men retfærdigt - og hvordan man får dem til at tage ansvar.

Filosofiens temaer kunne blandt andet være: Hvad tror jeg på omkring ledelser, hvad er retfærdighed, hvad er ansvar, hvad er mine grundlæggende værdier, hvad giver mig mening, og hvad er mening?

Forfatteren har angiveligt mødt mange ledere, der ikke "ved, hvordan man rent praktisk kan udnytte de mange muligheder, der er for at udvikle lederskab og for at lære ledelse i deres hverdag". Den praktiske filosofi byder på en række konkrete metoder, som kan hjælpe ledere til at udvikle lederskab og lære ledelse.

Her er et troværdigt og interessant bud på, at det nok forholder sig sådan. Inspirerende læsning for alle, der beskæftiger sig med ledelse.