Anmeldelse Skoleledelse
0   262

Praktisk filosofi og ledelse

Praktisk filosofi og ledelse

Fakta


Titel
Praktisk filosofi og ledelse

Forfatter
Michael Højlund Larsen

ISBN
978-87-7664-269-3

Pris
199 kroner

Sider
101 sider

Serie
Kort til viden

Type
Bog

Forlag
Børsens Forlag

"Evnen til at filosofere i praksis - og dermed leve et hvad man kunne kalde et filosofisk ledelsesliv - er et centralt element i udviklingen af lederskab". Hvad et filosofisk ledelsesliv så er, kan man blive meget klogere på med denne lille bog.

Artiklen fortsætter under banneret

Den præsenterer sig som en introduktion til, hvordan man med hjælp af praktisk filosofi kan kvalificere arbejdet med at udvikle lederskab, og hvilke forudsætninger der er for god ledelse.

Vi skal forholde os "undrende" til, hvad god ledelse er, og vi skal som mennesker filosofere både alene og sammen med andre. Vi kan filosofere over, hvordan man som leder motiverer sine medarbejdere, behandler dem forskelligt, men retfærdigt - og hvordan man får dem til at tage ansvar.

Filosofiens temaer kunne blandt andet være: Hvad tror jeg på omkring ledelser, hvad er retfærdighed, hvad er ansvar, hvad er mine grundlæggende værdier, hvad giver mig mening, og hvad er mening?

Forfatteren har angiveligt mødt mange ledere, der ikke "ved, hvordan man rent praktisk kan udnytte de mange muligheder, der er for at udvikle lederskab og for at lære ledelse i deres hverdag". Den praktiske filosofi byder på en række konkrete metoder, som kan hjælpe ledere til at udvikle lederskab og lære ledelse.

Her er et troværdigt og interessant bud på, at det nok forholder sig sådan. Inspirerende læsning for alle, der beskæftiger sig med ledelse.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ