0   70

Sproget.dk

Godt nyt til alle skolefolk, lærere, elever, ledere, kulturchefer, børne- og ungechefer, eller hvad de nu kalder sig. Der er kommet et hjælpemiddel for stilskrivere, forfattere af henvendelser til elevforældre, af hyrdebreve til kommunernes skoler, af henvendelser til ministeriet og af læserbreve til Folkeskolen (navnlig Vagn Madsen). Ingen kender alle sproglige korrekthedsregler, alle kan komme i tvivl, men nu er der på én sprogportal samlet et stort antal ordbøger, råd, vink, autoritative opslagsværker om sprog til fri afbenyttelse.

Sprogportalen samler også information om forskellige sproglige temaer som sms-sprog og slang, og man kan lytte til klip med eksperter, der fortæller om for eksempel kunstsprog som esperanto og volapyk. En knap hedder »Leg og lær«, og der er rig mulighed for på en underholdende måde at få udvidet sit sproglige revir til glæde for både børn og voksne.

Artiklen fortsætter under banneret

Der er tale om en såkaldt interaktiv sprogportal, hvilket indebærer, at man kan indrapportere ord og vendinger og være med til at gøre portalen til et levende sted for alle sproginteresserede. Der er et stort og udækket behov for næring til den store interesse for sproget, som skolen faktisk aldrig til fulde har forstået at udnytte. Dansk sprog i skolen går for at være kedeligt, stort set, selv om der har været virkeligt fremragende materialer i snart 40 år, tænk blot på Erik Hansens og Harald Steensigs »Dansk er mange ting«.

Sproget.dk er hverken nørdet, poppet eller kedelig. De fleste vil vel søge sproglig førstehjælp, og det har vi alle sammen brug for indimellem. Ingen, jeg gentager ingen, kender for eksempel alle korrekthedsregler, selv om visse lystpedanter mener sig ufejlbarlige.

Sproget.dk blev lanceret 23. oktober i Kulturministeriet, hvor Brian Mikkelsen åbnede portalen. Det er da også hans ministerium, der med fuld støtte fra partierne i Folketinget har muliggjort tilblivelsen af det nye middel til højnelse af korrekthedsstandarden. Men besøgende på sitet vil også kunne få styrket deres forståelse af sproget som et levende væsen, der stadig afspejler skiftende generationers sproglige udtryksbehov.

Professor Higgins


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet