Anmeldelse Kristendomskundskab
0   331

Os og kristendom 6, grundbog og lærervejledning / Os og kristendom 5, grundbog og lærervejledning

Os og kristendom 6, grundbog og lærervejledning

Fakta


Titel
Os og kristendom 6, grundbog og lærervejledning

Forfatter
Henny Nørgaard


Grundbog: 72 sider, 147,50 kroner Lærervejledning: 68 sider, 186,25 kroner

Serie
Os og kristendom

Type
Bog

Forlag
Forlag Malling Beck


Titel
Os og kristendom 5, grundbog og lærervejledning

Forfatter
Henny Nørgaard


Grundbog: 72 sider, 147,50 kroner Lærervejledning: 68 sider, 186,25 kroner

Serie
Os og kristendom

Type
Bog

Forlag
Forlag Malling Beck

Da forlaget Malling Beck for et år siden trak bøgerne "Os og kristendom" 5 og 6 tilbage, var det blandt andet på baggrund af skarp og rimelig kritik af bøgernes fremstilling af islam.

Artiklen fortsætter under banneret

Undervisningsmateriale til brug i folkeskolen skal naturligvis ikke baseres på eller udelukkende videreformidle ideologiske, politiske eller religiøse vurderinger af en sag eller et indholdsområde i et fag. På den anden side bør et undervisningsmateriale heller ikke have det mål blot at videreformidle objektive, uproblematiske fakta.

I de nu tilbagetrukne udgaver af de to bøger var den problemorienterede tilgang til islam med fokus på konfliktfelter vedrørende terrorisme, fundamentalisme og kultursammenstød nok pædagogisk interessant, men fagligt og læst uden for den pædagogiske kontekst temmelig problematisk.

Det kritiserede afsnit i "Os og kristendom 5" om islam er nu erstattet af et oplæg til en livsfilosofisk samtale om retfærdighed. I "Os og kristendom 6" er afsnittet kristendom og islam omskrevet til at give en faktuel introduktion til jødedom, kristendom og islam samt indeholder en særlig fokus på livet som muslim. Målet med undervisningen ud fra dette nye afsnit er at medvirke til gensidig forståelse og samtale på tværs af kulturel forskellighed. En opfyldelse af dette mål tror jeg bedre vil kunne lykkes med denne tilgang til sagen. Og så må man håbe, at der derefter bliver mulighed for også at arbejde med mere konfliktfyldte og problemorienterede temaer.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Religionsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Religionslærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
995 andre er allerede tilmeldt