Anmeldelse

Bibelen

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Man kan spørge om, hvorfor det egentlig er nødvendigt med endnu en genfortælling af Bibelen. Har vi ikke nok? Og hvorfor kan forfatteren ikke bare stille sig tilfreds med de to bøger med fortæl­ling­er fra Det gamle og Det nye testamente, som hun kom så godt fra? Ja, det er måske netop, fordi Ingrid Schrøder-Hansen allerede har vist os, at hun har et større potentiale med at ville genfortælle Bibelen, så historierne bliver vedkommende for nutidens børn, unge, voksne og gamle, at hun nu har genfortalt hele Bibelen. Jeg er i alt fald meget begejstret for dette store og ambitiøse værk med nogle af de smukkeste kunstværker, der har været malet nogensinde. Det er bare så flot en bog, som jeg vil ønske kommer til at stå i lige så mange hjem, som Anna Sophie Seidelins og Johannes Møllehaves gør. Faktisk er denne bibel en værdig afløser for Seidelins billedbibel, og den kan tjene som "næste skridt" i barnets og den unges udvikling, når de er vokset fra Møllehaves børnebibel.

Fakta:

Titel: Bibelen

Forfatter: Ingrid Schrøder-Hansen

Pris: 299 kroner

Sider: 448 sider

Type: Bog

Forlag: Gyldendal

Selvfølgelig er det lidt kedeligt, at de bibelske fortællinger ikke kan forstås umiddelbart, da de er oldtidstekster, og man derfor er nødt til at foretage en moderne omskrivning. Men på den anden side medfører denne omskrivning, at man, ved at læse i denne bibel, der er skrevet af en erfaren bibelgenfortæller, ser nye detaljer og nye tolkninger af de allerede kendte fortællinger. Og fordi bogen er blevet til af en person, der er vant til mundtlig fortælling, er den også meget velegnet til oplæsning, da ordene ligger godt i munden, når man læser højt af den.