Anmeldelse

That's me!

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Engelsklærere i overbygningen tørster efter autentisk, aldersrelevant materiale, der afspejler unges dagligdag i engelsktalende lande. "That's me!", som består af en bog med indlagt dvd, kan til fulde indfri dette behov.

Fakta:

Titel: That's me!

Forfatter: Jette Laursen

Pris: 1.562,50 kroner

Sider: 48 sider

Serie: Levende billeder i sprogundervisningen

Type: Bog med dvd

Forlag: Alinea

Dvd'en giver de store elever en fantastisk chance for at dykke ned i unges levevilkår i Storbritannien og Irland. Hermed får de en god mulighed for at kunne sammenligne med danske kultur- og samfundsforhold. Bogen, der er knyttet til dvd'en, indeholder endvidere mange varierede opgaver, båndmanuskripter og kopiark.

Vi møder på dvd'en seks unge mennesker fra Skotland, Wales, Irland og England. Portrætterne beskriver femten- eller sekstenårige teenagere, der sprogligt og socialt kommer fra forskellige miljøer og familieformer.

Karakteristisk for alle de interviewede er dog, at de har et meget aktivt skole- og fritidsliv, hvor døgnets timer dårligt kan slå til. Umiddelbart ser det også ud til, at børnene er meget velstimulerede og interesserede i musik, drama og sport.

Jeg tror, at danske elever specielt vil koncentrere sig om kontrasterne mellem deres egen og britiske unges dagligdag. Her vil det nok komme som en overraskelse for danske elever, at man i visse egne af landet lægger så stor vægt på musikalsk og sportslig udfoldelse som en understregning af regional egenart. Forskellene vil dog helt sikkert ikke skygge for de punkter, hvor elevernes hverdag ligner hinanden meget.