Anmeldelse Fysik/kemi
0   173

Kul - en kilde til energi

Fakta<p>Forfatter: Franz Edelfart og Lars Sejersgaard Jakobsen</p><br /><p>ISBN: 87-7988-406-7</p><br /><p>Elevbog: 48 sider, 161,25 kroner </p><br /><p>Vejledning med kopisider: 48 sider, 137,50 kroner </p><br /><p>Kopisider med aktivitetsark og elevlog kan købes og downloades fra www.materialehylden.dk: 562,50 kroner</p><br /><p>Serie: Triple</p><br /><p>Forlag: Forlag Malling Beck</p>

For to år siden lagde landets fysiklærere og biologilærere hovederne i blød for at nå frem til, hvordan eleverne bedst kunne forberedes på den kommende fælles afgangsprøve. Forgæves, skulle det vise sig. Her var et af de første eksempler på de seneste års "hastværk er lastværk"-tiltag på prøveområdet, idet konceptet alligevel - et godt stykke inde i skoleåret - blev droppet.

Artiklen fortsætter under banneret

Ikke desto mindre synes "Triple"-udgivelsen i sin komplette form at bygge videre på den i øvrigt glimrende idé. Her udvides den endda til faget geografi i et samarbejde, der fra forlagets side kaldes tværfagligt, men som snarere må betegnes fællesfagligt.

I det aktuelle materiale er der i hvert fald lagt op til, at fysik/kemi har sin klare identitet i den tematiske tilgang til emnet. Tydeligst i kapitlerne "Energi skal der til" og "Kulstof", hvor vi i teori og elevforsøg genfinder en del traditionel fysik/kemi. For nogle måske i overkanten; der skal i hvert fald tænkes anderledes i forhold til pensum og prøver, hvis arbejdet med "kul" ikke blot skal være en uforpligtende skøjten hen over de faglige godbidder. Man får her ikke den lovede hjælp til at sætte indholdet i relation til Fælles Mål (16). Måske godt det samme; et materiale svarende til dén publikation ville nok ikke høste anmelderroser.

Til gengæld må vi af med dem her: Solid faglighed, indbydende layout. Hvis linjen fortsættes, må det være muligt at give alle implicerede fag et løft, når systemet engang er fuldt udbygget.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.454 andre er allerede tilmeldt