Danmarks højtider og festdage

Hvornår? Hvorfor? Hvordan?

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Der er håndbøger, man ikke aner, man mangler, før man står med dem i hånden. Som denne her, der kort og koncist oplyser om stort set alt, hvad der kan sættes på dato. For hvornår er det nu lige, det er, at Kyndelmisse slår sin knude - og på hvem? Hvorfor flager de på posthuset den 15. juni, og hvornår fejrede man første gang Halloween i Danmark?

Og nej, det er ikke Struensee, vi kan takke for Store Bededag, men derimod Christian den Femte.

Stort og småt, grundig research og klar besked om mærkedage - også muslimske og jødiske - samt flagregler og spændende facts om kalendersystemernes historie. Der er såmænd også fødselsdage og familieforhold for de nordiske kongehuse, hvis man er til den slags. Og kalenderen, der blev indført ved den franske revolution, så vi nu endelig kan få på det rene, hvad Karl Marx mente med "Louis Bonapartes Attende Brumaire".

I opslagsværket kan man desuden læse, at perioden 1997-2006 var FN's tiår for udryddelse af fattigdom. Den indeværende periode 2003-2012 er samme organisations tiår for læse- og skrivefærdighed. Man må håbe på bedre held denne gang.

Absolut nødvendig håndbog til skolebiblioteket - og gerne et ekstra eksemplar på lærerværelset til afgørelse af tvister i påståelige øjeblikke.