Anmeldelse Kristendomskundskab
0   149

Danmarks højtider og festdage

Hvornår? Hvorfor? Hvordan?

Fakta<p>ISBN: 87-91679-03-6</p><br /><p>198 kroner, 204 sider</p><br /><p>Forlag: Askholms Forlag</p>

Der er håndbøger, man ikke aner, man mangler, før man står med dem i hånden. Som denne her, der kort og koncist oplyser om stort set alt, hvad der kan sættes på dato. For hvornår er det nu lige, det er, at Kyndelmisse slår sin knude - og på hvem? Hvorfor flager de på posthuset den 15. juni, og hvornår fejrede man første gang Halloween i Danmark?

Artiklen fortsætter under banneret

Og nej, det er ikke Struensee, vi kan takke for Store Bededag, men derimod Christian den Femte.

Stort og småt, grundig research og klar besked om mærkedage - også muslimske og jødiske - samt flagregler og spændende facts om kalendersystemernes historie. Der er såmænd også fødselsdage og familieforhold for de nordiske kongehuse, hvis man er til den slags. Og kalenderen, der blev indført ved den franske revolution, så vi nu endelig kan få på det rene, hvad Karl Marx mente med "Louis Bonapartes Attende Brumaire".

I opslagsværket kan man desuden læse, at perioden 1997-2006 var FN's tiår for udryddelse af fattigdom. Den indeværende periode 2003-2012 er samme organisations tiår for læse- og skrivefærdighed. Man må håbe på bedre held denne gang.

Absolut nødvendig håndbog til skolebiblioteket - og gerne et ekstra eksemplar på lærerværelset til afgørelse af tvister i påståelige øjeblikke.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Religionsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Religionslærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.006 andre er allerede tilmeldt