Kroppen

En fantastisk rejse gennem dit indre

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"En fantastisk rejse gennem dit indre" er undertitlen på denne bog, hvilket passer særdeles godt overens med indholdet. I dette opslagsværk er det den visuelle tilgang, der er udgangspunktet for rejsen, hvilket gør målgruppen langt bredere. I bogen fortælles enkelt og præcist om kroppens forskellige funktioner ud fra fire overordnede kapitler: kropssystemer, hoved, overkroppen og underkroppen. Med så meget, der skal fortælles på så få sider, er beskrivelserne selvfølgelig temmelig kortfattede.

På trods af dette får man dog alligevel ganske meget at vide. Udgangspunktet for beskrivelserne er naturligvis illustrationer, der alle er rigtig gode, og som bogen derfor er fyldt med. Ind imellem er der nogle plastsider, hvor noget centralt skal uddybes nærmere. Disse sider lægges hen over den efterfølgende, hvorved illustrationen tilføres et ekstra lag. En rigtig god måde at gøre det på, så det svære bliver lettere forståeligt. Bagest en omfattende ordliste, hvor en del af de mange svære ord står nærmere forklaret. Her savner jeg henvisninger til supplerende litteratur og internetsider, der kunne supplere yderligere. Generelt et rigtig godt opslagsværk, der nok skal blive populært hos rigtig mange uanset alder.