Bliv lærer i Kina

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

På skoler i den kinesiske by Qingdao, som skal være de Olympiske Leges værtsby for sejlsportsfolkene næste år, er der skemaer klar til danske lærere, der kan undervise på engelsk. To københavnske lærere, Marck Tønnesen og Jan Lund, tilsammen Limax Consult, formidler kontakten.

Hvordan opstod ideen?

»Den er jo opstået, fordi vi begge har undervist i udlandet - Marck har undervist i England, og jeg har undervist i Sydafrika og Grønland. Det giver gode perspektiver til ens undervisning, at man har prøvet at arbejde i en anden kultur. Det er noget af det, der er fedt ved læreruddannelsen, at man kan bruge den til at rejse ud. Jeg var i Kina sidste år og blev tilbudt arbejde, mens jeg var der. Der er stor efterspørgsel i Kina efter den skandinaviske måde at undervise på. Eleverne kender til Danmark, blandt andet fordi alle kinesiske børn læser H.C. Andersen i skolen«, fortæller Jan Lund.

Hvorfor skal det koste 10.000 kroner at komme af sted?

»Der har været en række udgifter forbundet med at rekognoscere og skaffe kontakter til kinesere og til englændere og amerikanere, der underviser i Kina. Og så har vi en underleverandør i Qingdao, som ordner alt papirarbejdet i forbindelse med ansættelse og arbejdstilladelse og står for modtagelsen. Og eftersom man får en kinesisk lærerløn på mindst 6.000 kroner om måneden og en gratis møbleret treværelseslejlighed, så synes vi ikke, det er helt ude i hampen. Og kan man også undervise på tysk eller spansk, kan man få dobbelt løn«.

Læs meget mere på www.limaxconsult.dk

kra@dlf.org