Anmeldelse Skoler
0   115

Elevplaner i skolen - et nyt redskab i skole/hjem-samarbejdet

Fakta<p>Forfatter: Søren Aksel Sørensen</p><br /><p>35 sider</p><br /><p>Hæftet kan bestilles på www.skole-samfund.dk eller telefonnummer 3326 1721 </p><br /><p>Medlemspris: 60 kroner, pris for ikke-medlemmer: 90 kroner</p><br /><p>Forlag: Skole og samfund</p>

Det kan være en svær opgave at formidle, hvad elevplaner går ud på, til forældre, der egentlig bare har det til fælles, at de har børn i skolealderen. Som afsender er man nødt til at søge ud over det indforståede ordvalg, vi i skoleverdenen ofte benytter. Man må sige, at Skole og Samfund er lykkedes nogenlunde godt med formidlingen, men forfalder indimellem til flotte ord, for eksempel: "Det skolesyn, der ligger bag lov om elevplaner, er præget af optimisme og en tro på, at store visioner ikke blot skal udtænkes, men også føres ud i livet".

Artiklen fortsætter under banneret

Hæftets fokus går naturligvis på at se elevplaner som et redskab i skole-hjem-samarbejdet.

"Elevplanen siges at gå på tre ben", anføres det i hæftet. Det første ben er det, at der skal fortælles om resultatet af den løbende evaluering i alle fag, det andet ben drejer sig om udarbejdelse af en handleplan med opfølgning og eventuelle aftaler på baggrund af den løbende evaluering, og det tredje ben handler om, hvad elever, forældre og lærere i fællesskab kan bidrage med, for at eleven får en god skolegang.

De konkrete eksempler, der refereres til, er de velkendte, der har kunnet downloades fra Undervisningsministeriets hjemmeside: Vester Mariendal Skole, Voldum Skole og Fuglsanggaardskolen, dertil kommer et eksempel på en læseudtalelse for en elev i 2. klasse. Udtalelsen indeholder syv meget relevante punkter og vidner om et interaktivt læsesyn, der viser, at evaluering af læsning er mere end standardiserede test, men det blotlægger også, at i og med læsning kun er en del af danskfaget, så vil et så kvalitativt arbejde med elevplaner til hver elev kræve stor indsigt og en del tid af læreren. Kvalitet koster.

Et velformidlet hæfte, der giver indblik og inspiration i arbejdet med elevplaner til både forældre og lærere.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ