Anders Bondo: Det er ikke svært at fyre dårlige lærere

Det er ikke spor unormalt, at lærere, som ikke fungerer i jobbet, bliver afskediget, siger Anders Bondo, formand for DLF. Han er lodret uenig i dagens tophistorie i morgenavisen 24timer om, at det skulle være svært at slippe af med uduelige lærere.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Ifølge 24 timer er det stort set umuligt for elever og forældre at komme af med en dårlig lærer.

"Det er en håbløs myte omkring folkeskolen og en voldsom kritik af skolelederne. Det sker ganske jævnligt, at lærere bliver afskediget, fordi de er for ringe, men nogle gange får det et andet navn. Derfor er det svært at sætte tal på, hvor mange det drejer sig om", siger Anders Bondo Christesen.

Folkeskolen er alt for vigtigt til, at dårlige lærere skal have lov at blive i jobbet, så hvis ikke det kan lade sig gøre at hjælpe dem med efteruddannelse og pædagogisk bistand, må skolelederne tage ansvaret på sig, mener han.

"Og det gør de også. Men en dygtig skoleleder afskediger ikke bare en lærer, fordi der opstår uro blandt forældrene. Han tager selvfølgelig enhver klage og kritik alvorlig, men han finder først ud af, hvad der er op og ned", siger DLF's formand.

Ifølge 24 timer mener Anders Bondo, det er et problem, at dårlige lærere ikke bliver fyret. Men han er fejlciteret.

"Jeg sagde netop til journalisten, at det sker jævnligt. Derfor er det dybt irriterende, at jeg skal tages til indtægt for, at det er svært at afskedige lærere, der klarer sig dårligt. I ethvert fag, også i folkeskolen, er der nogle, som ikke magter opgaven. Det skal der tages hånd om, og det bliver der også", siger Anders Bondo og tilføjer, at han har modtaget en skriftlig beklagelse over fejlcitatet fra journalisten på 24 timer.