Anmeldelse Tysk
0   176

Alles Konfetti / Tierwelten / Krimirätsel

Fakta<p>Forfatter: Zandra Wikner-Strid og Anders Odeldahl</p><br /><p>Alles Konfetti: 46 sider, 85 kroner </p><br /><p>Tierwelten/Krimirätsel: 35/28 sider, 110 kroner</p><br /><p>Forlag: Forlag Malling Beck</p>

Tema - Der Sprung - "Alles Konfetti" og det tilhørende materiale "Tierwelten" og "Krimirätsel" er et materiale til begynderundervisningen i tysk.

Artiklen fortsætter under banneret

Ideen med bøgerne er, at eleverne skal læse nogle små tekster og løse opgaver til. Der er ordlister til teksterne, men eleverne må også bruge en ordbog for at kunne klare alle teksterne.

Evaluering og refleksion over egen læring er et gennemgående pædagogisk princip i materialet, så det er relevant for eleverne at svare på spørgsmål som: "Hvad har du lært? - Hvad kan du nu, som du ikke kunne tidligere?" - "Hvad har du brug for at øve dig på?" Set fra en sprogdidaktisk synsvinkel er denne evaluering utrolig brugbar, fordi eleverne hele tiden kan følge med i deres egen udvikling i forhold til fremmedsprogstilegnelsen.

Teksterne og opgaverne bygger på det kommunikative princip i sprogundervisningen. Der er et lille tekststykke til hvert afsnit og tilhørende opgaver, som eleverne kan tale sammen om. Opgaverne er dog så bundne, at eleverne ikke falder i den fælde, at de har lyst til at sige en hel masse på tysk, men mangler gloserne, og dermed oplever undervisningssituationen som uoverskuelig. Opgaverne har netop en struktur, som gør, at eleverne får de gloser, de skal bruge for at tale videre. Dertil kommer, at der er nogle meget fine og brugbare illustrationer til materialet.

I "Tierwelten" og "Krimirätsel" skal eleverne forberede et foredrag ud fra et eller flere afsnit i bogen eller læse krimigåder og selv løse dem.

Materialet fremstår som et godt og solidt hele, og tysklæreren behøver ikke være bange for, om der er opgaver og tekster nok til undervisningen, for det er der. Jeg vil derfor anbefale det som et godt grundmateriale til sprogundervisningen.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Tysk og fransknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for fagene. I samarbejde med Sproglærerforeningen, Tysklærerforeningen og Fransklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
876 andre er allerede tilmeldt