Anmeldelse

Tordenpulveret

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hvor er det bare fedt, at der udgives så mange gode fantasy-børnebøger i øjeblikket! Og hvor er jeg bare glad for at være en af de første, der får lov til at læse sådan en fantastisk bog!

Bogen handler om Tia, der har en særlig evne; hun kan efterligne stemmer. Og sammen med sin bedste ven, Halvor, og sin far, der er videnskabsmand, drager hun af sted på en ekspedition til Dødebjerget. Her afprøves Tias fars opfindelse: Tordenpulveret.

"Tordenpulveret" er forfatteren Ida-Marie Rendtorffs debut som eneforfatter, men lad jer endelig ikke snyde af det, for hun vandt intet mindre end Kommunernes Skolebiblioteksforenings Forfatterpris i 2005. Så det var med store forventninger, at jeg gik i gang med at læse bogen. Alle mine for­ventninger til en god fantasy-fortælling blev indfriet, og jeg blev fanget godt ind i bogens spændende univers. Forsideillu­stra­tionen fik mig med det samme sporet ind på genren, og det er der nok også mange skolebørn fra omkring de ti år, der vil blive. For der fortælles i et godt og levende sprog med mange mundrette replikker. Der er fart og spænding på, og det er fint, at navne og steder i bogen alle er fantasinavne, som ikke kan forbindes med noget kendt historisk sted eller nogen bestemt historisk tid. Sådan skal en god fantasy-fortælling bare være!

Det er en monsterspændende fortælling om liv, død, venskab og kærlighed, der bestemt ikke kan roses og omtales nok. Kom nu med en fortsættelse! For vi er mange, der elsker serier!