Anmeldelse Tysk
0   171

Skoleordbog tysk

Fakta<p>Forfatter: Carsten Hansen og Katrine Wohllebe</p><br /><p>ISBN: 87-23-00597-1</p><br /><p>156,25 kroner, 1.056 sider</p><br /><p>Sæt a ti styk: 1.000 kroner</p><br /><p>Forlag: Alinea</p>

Endnu en ordbog har set dagens lys. Denne gang en tysk-dansk/dansk-tysk skoleordbog med henholdsvis 25.000 tyske og 19.000 danske opslagsord. Skoleordbogen er målrettet til begynderundervisningen i tysk.

Artiklen fortsætter under banneret

Ordbogen indeholder en brugervenlig introduktion med angivelse af ordbogens indhold og en vejledning i opslag af ord. Layouten er overskuelig med opslagsordet fremhævet med fed og tydelig nummerering af de almindeligste betydninger.

Denne ordbogs største fortrin er de 13 ordlister, der dækker det centrale ordforråd til 13 emner, for eksempel computer, eventyr, magi, fantasi, horror, familie, fritid, sport, ferie, bolig, højtider, kriminalitet, kærlighed, mad og drikke, skole, musik. Hvor er det en skam, at substantivernes køn og flertalsendelse er udeladt i emneordlisterne; det medfører mange ekstra opslag for eleverne!

De tyske delstater, de almindeligste uregelmæssige adjektiver og verber samt talord, ugedage og måneder, væsentlige forkortelser og ordbogens grammatiske betegnelser er også indeholdt i ordbogen.

Til de første års undervisning i tysk vil denne ordbog i de fleste tilfælde være tilstrækkelig, men for ikke at komme i den situation, at der mangler det eller de ord, som eleven skal bruge, ville det måske være en god idé også at have et antal ensprogsordbøger til rådighed.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Tysk og fransknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for fagene. I samarbejde med Sproglærerforeningen, Tysklærerforeningen og Fransklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
895 andre er allerede tilmeldt