Anmeldelse Kristendomskundskab
0   213

Frikirke for alle

Fakta<p>29,50 kroner, 40 sider</p><br /><p>Klassesæt med 20 styk: 20 kroner stykket </p><br /><p>Hæftet kan læses online på www.frikirkenet.dk</p><br /><p>Forlag: Frikirkenets forlag</p>

Hvad er en frikirke? Og hvordan er de forskellige fra den danske folkekirke? Det er der nu kommet et hæfte om til brug i kristendomskundskabsundervisningen. For hvor mange ved egentlig, at der er omkring 300 forskellige frikirker i Danmark? Jeg vidste i alt fald ikke, at der var så mange, og at man­ge af dem faktisk er i vækst. Desuden er der mange, der har hørt om frikirker som meto­dist­kir­ken, baptistkirken og pinsekirken, men hvor mange af vore unge i skolen ved egentlig, hvad hver enkelt kirkeretning står for, og hvad deres historie er?

Artiklen fortsætter under banneret

Som garant for seriøsiteten i dette hæfte har man konsulteret professor Viggo Mortensen og bedt ham om at skrive om hæftet. Han anbefaler, at man orienterer om, at disse frikirker faktisk udgør et dynamisk element i det danske kirkeliv. Man kan med god vilje sige, at hæftet og frikirkerne udgør en alter­nativ mulighed, hvor kristendommen præsenteres på vidt forskellig vis, og hvor det næsten er umu­ligt ikke at kunne finde en retning, der siger én et eller andet. Og derfor har man også valgt at kalde hæftet "Frikirke for alle".

Men hvad skal vi så med denne folder, hvis den ikke understøttes af gode faglige diskussioner og besøg i nogle af kirkerne, så man ved selvsyn kan få et indblik i, hvad det drejer sig om? Men det er da fint, at vi har hæftet. Så brug det med omtanke! Senere kan vi så begynde at tænke i fagdidaktik og metodik. Vi skal vel også begynde med lærerens egen efteruddannelse og orientering, og lad os se, hvad der kommer ud af det.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Religionsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Religionslærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
4.310 andre er allerede tilmeldt