Anmeldelse Skønlitteratur
0   231

SvareSara

Fakta<p>Forfatter: Thomas Wivel</p><br /><p>99 kroner, 25 sider</p><br /><p>Forlag: Politikens Forlag</p>

"Nu skal jeg fortælle jer om SvareSara". Indledningen er kendt. Bogen er et moderne modstykke til "Spørge Jørgen". Her er det dog ikke barnet, der spørger, men forældrene. Den stakkels SvareSara skal tage stilling til alt muligt: "Skal Bo og jeg sælge klaveret, så vi kan få råd til en brugt bil?" SvareSara svarer efter bedste evne, da hun gerne vil gøre de voksne glade. Hun bliver en gammelklog pige, der irriterer både voksne og børn, da hun altid har svar på rede hånd.

Artiklen fortsætter under banneret

Indimellem er der en lang række sproglige underfundigheder, som SvareSara udreder: "En lynlås er ikke en lås, der lyner" . "En globus er ikke en bus, der kan glo". Det kan virke lidt bastant med alle disse "forklaringer", men med den rette oplæser bliver tilhørernes sproglige opmærksomhed forhåbentlig skærpet.

En lille kærlighedshistorie er indlagt i fortællingen mellem SvareSara og en klassekammerat.

Til sidst gør SvareSara oprør over for forældrenes mange spørgsmål. Hun forstår nu, at forældre og kammerater også godt kan lide en stille pige. "Så der stod hun nu som en helt fornuftig pige og tænkte: Derfor, derfor dit, og derfor dat. Jeg skal aldrig, aldrig svare fjollet mere!"

Det er unægtelig en morale, næsten lige så slem som moralen i "Spørge Jørgen". Men humoren og de festlige tegninger får det hele til at glide ned. Bogen er en prosafortælling. Den har ikke den rytmiske struktur som forlægget.

Den anbefales til oplæsning for de seks-tiårige.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.258 andre er allerede tilmeldt