Anmeldelse Biologi
0   287

Bjergarternes kredsløb / Kulstofs, ilts og kvælstofs kredsløb

Fakta<p>Forfatter: Rebecca Harman</p><br /><p>198 kroner, 32 sider</p><br /><p>Serie: Jordens processer</p><br /><p>Forlag: Forlaget Flachs / Forlaget Flachs</p><br /><p>198 kroner, 32 sider</p><br /><p>Serie: Jordens processer</p>

At der sker ganske fantastiske ting og sager i naturen hver dag, er ingen vel i tvivl om. Det mærker vi ved hvert eneste åndedrag, hvor vi alle nyder godt af den ilt, der produceres af blandt andet træerne. I disse bøger behandles nogle ret forskellige, men dog så ganske vigtige af naturens mange kredsløb. Bøgerne er, på trods af indholdets store forskellighed, ret ens i opbygningen. Der indledes med en generel beskrivelse af grundbegreberne, så læseren kommer godt fra start. Derefter gås dybere ind i selve det, bøgerne handler om, nemlig kredsløbene og de forskellige elementers samspil. Bagest i bøgerne findes et faktaafsnit, ordliste samt henvisninger til både bøger og internet. Teksten suppleres fint af gode tegninger og billeder, så siderne ikke er for tunge at komme igennem.

Artiklen fortsætter under banneret

Bøgerne er generelt gode og velskrevne, og som læser føler man sig ganske godt informeret om emnerne, når en bog er læst. Dog savnes forslag til opgaver og lignende, hvorigennem der ville kunne arbejdes mere praktisk med emnerne. Med disse bøger skal underviseren selv finde og inddrage den praktiske dimension, der er så afgørende vigtig i naturfagsundervisningen. Oven i dette skal også lægges bøgernes forholdsvis høje pris, som naturligvis også spiller en afgørende rolle, når der skal købes undervisningsmaterialer. I direkte undervisningssammenhænge kan bøgerne derfor ikke anbefales. Dog kan de have deres anvendelse som supplement til den mere praktiske naturfagsundervisning.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.468 andre er allerede tilmeldt