Anmeldelse Biologi
0   147

Hvor stammer vi fra?

En guide til den nyeste viden om menneskets oprindelse

Fakta<p>Forfatter: Carl Zimmer</p><br /><p>ISBN: 87-12-04268-4</p><br /><p>Oversætter: Jørn Madsen</p><br /><p>249 kroner, 176 sider</p><br /><p>Forlag: Gads Forlag</p>

Vores søgen efter vores oprindelige ophav er altid noget, der har fascineret os mennesker. Rundt om i verden søges efter bevismateriale, der kan dokumentere vores oprindelse, og af og til hører man da også om fund af større eller mindre betydning, der underbygger de gældende teorier om emnet. Et af de mere overraskende fund blev offentliggjort i 2004, hvor forskere fandt det, der nu betegnes som Homo floresiensis, og som menes at have fælles forfader med Homo sapiens. Da Darwin i sin tid fremkom med sine teorier om menneskets oprindelse, mødte han en del modstand. Nu betvivler forskere ikke længere hans teorier. Dog findes der stadig enkelte folk rundt om i verden, der sætter deres lid til den mere guddommelige skaberkraft.

Artiklen fortsætter under banneret

I denne bog tager forfatteren afsæt i Darwins teorier og bruger dem som udgangspunkt for sin videre behandling af emnet. Der fortælles rimeligt kronologisk for til slut at ende ved fremtiden, som på mange måder ser ganske spændende ud med genteknologien som aktiv medspiller. Bogen er velskrevet og illustreret med gode billeder og tegninger, der fint fremhæver det, der står i teksten. Bagest et temmelig omfattende afsnit med henvisninger til supplerende litteratur, godt og overskueligt opdelt efter kapitler.

Bogen er ikke skrevet til børn, og som undervisningsmateriale i grundskolen har bogen ingen relevans. Dog vil den fint kunne medvirke som baggrundsmateriale i forbindelse med planlægningen af et større undervisningsforløb om emnet.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
7.529 andre er allerede tilmeldt