Anmeldelse

De bedste øveoplæg

Til den skriftlige træning i matematik syvende og ottende klasse

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Med "De bedste øveoplæg - Til den skriftlige træning i matematik syvende og ottende klasse" er der nu udkommet tre titler i serien "De bedste".

Kopimappen, der er udarbejdet af nuværende og tidligere medlemmer af opgavekommissionen, indeholder 11 opgavesæt, hver med fire-seks hovedopgaver. Oplæggene ligner i deres opbygning prøveoplæggene til folkeskolens afgangsprøve, men er tilpasset niveauet for elever i 7. og 8. klasse. Til hvert opgavesæt er der lærerkommentarer med blandt andet oversigt over de faglige områder, der arbejdes med, og vejledning til de enkelte opgaver. Kopimappen indeholder desuden en generel vejledning til både læreren og eleven. I den gør forfatterne meget ud af at formidle, at det er processen ved løsning af et opgavesæt, der skal fokus på, og ikke hvor mange fejl eleverne har. Desuden er der til eleverne en oversigt over, hvilken matematisk betydning der ligger i ord som for eksempel vis, bevis og eftervis.

Kopimappen indeholder blandt andet opgavesæt med emnerne: Fodbold, morgenmatematik, håndbold, papir, ridning og fugle. Opgavesættene er af stigende sværhedsgrad med de letteste forrest i mappen.

Det er min vurdering, at niveauet passer til målgruppen. Eleverne vil måske føle, at det første opgavesæt er svært, men det er nok mere et spørgsmål om, at måden at løse opgaver på er ny - og derfor føles svære for eleverne.

Materialet kan varmt anbefales til brug i matematikundervisningen i 7. og 8. klasse.