Anmeldelse

Blue Cat - engelsk for femte

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

For nylig er der udkommet et fortrinligt, revideret materiale til 5. klasse i serien "Blue Cat". Jeg har det lidt med dette system som at tage en god ven i hånden og gå en lang tur i skoven. Man går ad kendte og ukendte stier, og bagefter føler man sig forfrisket og i form.

Grundbogen er systemets hjørnesten, som behandler mange relevante, alderssvarende temaer som eksempelvis "We live here", hvor man møder børn i Storbritannien med vidt forskellige etniske, kulturelle, sociale og geografiske baggrunde. Bogen er rigt illustreret med lækre farvefotografier, søde og sjove tegninger samt gode gloser bagerst i bogen.

Workbook'en er dejlig at have, når man vil supplere grundbogen med opgaver som orddiktat, krydsord, drama og rollespil, der kan bruges til at udvide elevernes ordforråd.

Gode lyd-cd'er er alfa og omega for et systems overlevelse i skolens hverdag, derfor et det godt, at eleverne har adgang til en elev-cd med de vigtigste tekster indspillet. Desuden bør lærer-cd'erne anskaffes, da man her kan høre andre versioner af nogle af historierne. Som et ekstra plus får man tillige mange gode lytteøvelser, sange og tongue twisters.

Det er ligeledes vitalt for arbejdet i de enkelte klasser, at man har lærervejledningen, der ud over en udførlig gennemgang af de enkelte tekster og en introduktion til de fastsatte trinmål efter 7. klasse giver facit på materialets opgaver og adgang til mange gode kopiark.

Hvis jeg skulle putte en smule malurt i bægeret, er det kun, at den lovede hjemmeside endnu ikke fungerer. Ellers er alt i fineste orden.