Anmeldelse Indskoling
0   161

Hønsenes have

Fakta<p>Varighed: 28 minutter </p><br /><p>Pris: 200 kroner</p><br /><p>Forlag: Det Danske Filminstitut</p>

Filmen "Hønsenes have" er velegnet for indskolingen.

Artiklen fortsætter under banneret

Vi følger hønsenes liv i mormors store have gennem de fire årstider. Vi lever med fra første sekund. Filmen har en kvalitet, så der er tale om fordybelse. Børnene bliver klogere.

Fortælleren er Oliver på cirka seks år. Han formidler sine erfaringer og viden, så det fanger børnene, og pauser med klarinetmusik giver plads til eftertanke og nydelse. Vi hører om hønsenes sociale liv og hakkeorden i hønsegården, om støvbadning og om, hvordan høns lærer at finde føde.

Det kan godt se meget fredeligt ud i hønsenes have, men indimellem dukker der en fare op: Ræven kommer forbi, og foroven lurer rovfuglene på et let bytte. Vi følger også udviklingen fra befrugtning til kyllinger.

Vi oplever, hvordan hver høne er individuel og har sit eget kendetegn, og lærer, at høns arver egenskaber. Hanens rolle som beskytter og overhoved er med, og vi følger en sort hanes kamp for at tilegne sig en familie.

Oliver bevæger sig uden for hønsegårdens liv og fortæller, at høns er junglefugle og kommer fra Asien. Det var sømænd, der tog høns med hjem fra deres rejser.

Billederne er meget skarpe. Fotografen er top professionel. "Hønsenes have" er en film, man tager til sig og husker. Den får mine bedste anbefalinger.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ