Anmeldelse Skoleledelse
0   133

Skolelederens personlige lederskab

Hæfte 6

Fakta<p>Forfatter: Laila Jensen</p><br /><p>ISBN: 87-624-0677-9</p><br /><p>129 kroner, 77 sider</p><br /><p>Forlag: Kroghs Forlag</p>

Forfatteren Laila Jensen har i hæftet "Skolelederens personlige lederskab" samlet en række råd til skolelederen. Hæftet er nok primært rettet imod den nyudklækkede skoleleder, der endnu ikke har fået sin lederidentitet på plads, men den erfarne leder kan også have glæde af at bruge hæftet. Hæftet er en slags opslagsbog og en praktisk guide i forhold til udfordringer på det personlige plan. Alle afsnit afsluttes med en række spørgsmål, som kan bruges til selvrefleksion eller til refleksion i et ledelsesteam.

Artiklen fortsætter under banneret

Det bedste afsnit i hæftet er, efter min mening, afsnittet om lederens samtaleredskaber. I dette afsnit giver forfatteren en række udmærkede råd til, hvordan man eksempelvis afvikler "Hensyntagende samtaler", "Ansættelsesretlige samtaler" og "Samtaler om daglig drift".

Ser man på hæftet som en helhed, er én af Laila Jensens væsentligste pointer nok den, at skolelederen er en rollemodel, der med sine personlige lederkompetencer spiller en afgørende rolle for, om skolen som helhed trives. I den forbindelse skal skolelederen, ifølge Laila Jensen, kunne balancere sikkert imellem lederskabets "tre P'er" - det professionelle, det personlige og det private.

Det er tydeligt, at Laila Jensen er optaget af psykisk arbejdsmiljø for både ledere og lærere, og det præger synsvinklen i hæftet. Hvis jeg skal hælde en smule malurt i bægeret, så synes jeg, at Laila Jensen undervurderer skolelederne en lille smule og gør tingene lige banale nok. Omvendt er det på den anden side måske netop en fordel . hmm . døm selv!


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ