Anmeldelse Tysk
0   206

Mittendrin - in Deutschland

Fakta<p>Forfatter: Joachim Schade</p><br /><p>ISBN: 87-23-01780-5</p><br /><p>Tekstbog med to cd-rom'er: 78 sider, 186,25 kroner </p><br /><p>Lærervejledning med cd-rom: 344 sider, 481,25 kroner</p><br /><p>Forlag: Alinea</p>

"Mittendrin - in Deutschland" er et inspirerende og lærerigt materiale, der kronologisk fører læseren gennem væsentlige hændelser i Tysklands historie i perioden 1815-2005.

Artiklen fortsætter under banneret

De enkelte tekstenheder er bygget op over et opslag - en god ide, da det giver læseren mulighed for en helhedsoplevelse af tekst og billeder. Hvert afsnit indledes med et kort over Tyskland, en tilhørende tidslinje og en kort og præcis indføringstekst - et fint afsæt for eleverne til at forstå de øvrige tekster i samme afsnit.

Billedmaterialet og det samlede layout er meget flot, indbydende og læsevenligt og på én gang understøttende og udvidende for læseprocessen og indholdsforståelsen.

Opgavekonceptet er bygget op omkring en overordnet indføringsopgave efterfulgt af varierede opgaver hvad angår både arbejdsmåde og organisationsform. Den praktisk-musiske dimension er fint repræsenteret. De vurderende og perspektiverende sproghandlinger er i fokus.

Gloseringen er placeret bag i bogen, kategoriseret efter sidetal, og to cd'er, hvor alle tekster er indtalt, er sat ind i tekstbogen.

Lærerens bog indeholder en indføring i materialet og tips til arbejdet, varierede supplerende tekster til yderligere fordybelse i tidsperioderne, ekstra opgaveforslag samt fire lytte- og læsetekster.

Materialet angiver ikke målgruppe, men det indholdsmæssige og sproglige niveau indikerer 9.-10. klasse og tilsvarende trin.

Et anbefalelsesværdigt materiale i både tyskfaglig og tværfaglig sammenhæng.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Tysk og fransknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for fagene. I samarbejde med Sproglærerforeningen, Tysklærerforeningen og Fransklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
876 andre er allerede tilmeldt