Anmeldelse

My Way 3

Learner's Book / Lærerhåndbog 5. klasse

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Endnu en gang er det lykkedes for serien "My Way" at udgive et lækkert, tiltalende og bundsolidt materiale. Det henvender sig til 5. klasses engelskundervisning og er gennemillustreret med flotte fotografier og sjove tegninger.

Grundbogen, der giver gode muligheder for elevdifferentiering, starter med et godt afsnit om Australien, hvor eleverne bliver ført igennem mange aspekter af det australske samfund. Forfatterne koncentrerer sig fortrinsvis om de emner, der appellerer til børn i den aldersgruppe, for eksempel den australske natur og den fantastiske dyreverden. Det er også en fascinerende idé at udgive et interview med drengen Paul, der bor midt inde i Australiens ørken, men måske burde man have bestræbt sig på at finde en dreng med en mere karakteristisk australsk-engelsk accent til den vedlagte cd.

I næste kapitel, "Reader's Corner", kan eleverne læse små historier, digte, sange og sagprosa om alt fra mytteriet på Bounty til den danske dreng, Frederik, der fortæller om sin tilværelse og skolegang i Sydney.

Sidste kapitel i bogen består af en guldgrube af gode ideer til arbejdet med grammatik i klassen.

Hvis engelsklæreren har brug for yderligere ideer, kan man i lærerhåndbogen blandt andet finde mål for engelsk i 5. klasse, metodiske forslag til arbejdet med de enkelte tekster og en introduktion til portfoliotanken. Der er desuden gode oversigtsskemaer, som beskriver sammenhængen mellem materialet og de lovgivne trinmål. Som en ekstra bonus kan man bagerst i lærervejledningen finde kopiark, der gør det lidt mere interessant at være elev i 5. klasse.