Anmeldelse

Vicious Vikings

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Vicious Vikings" er et glimrende materiale, der for eksempel kan bruges til et tværfagligt samarbejde mellem historie og engelsk på 5.-7. klassetrin. Ud fra titlen skulle man tro, at vikingerne her kun beskrives som blodtørstige overfaldsmænd. Imidlertid ser man også på den store historiske og kulturelle indflydelse, som vikingerne havde på det engelske samfund, herunder på det engelske sprog.

Vi følger tiden fra vikingernes første invasion af England over plyndringer og mere fredelig samhandel til oprettelsen af Danelagen og til slutningen af vikingetiden. Eleverne kan blandt andet læse om en vikings udstyr, hvordan man styrede et skib uden kompas, og hvem bersærkerne var. Desuden beskæftiger bogen sig også med det danske sprogs indflydelse på engelske stednavne.

Materialet serveres på en spændende og interessant måde, hvor teksten understøttes af sjove tegninger. Eleverne præsenteres for forskellige teksttyper som for eksempel avisartikler, brochurer og breve. Spredt over hele bogen kan eleverne endvidere finde mange vedkommende og morsomme opgaver, der passer til aldersklassen. Tilmed findes der gloser til teksten bagerst i bogen, og på den tilhørende cd kan man finde alle tekster og opgaver indspillet af folk, der har engelsk som deres modersmål.