Velfærdssamfundet skal sikres

DLF opfordrer regering og folketing til at give kommunerne økonomisk mulighed for at sikre velfærd for alle samfundsgrupper

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

»Hvis stat, amter og kommuner ikke får flere penge, men økonomien fortsat vokser, vil den private sektor løbe fra den offentlige sektor. Det tager tid, før effekten slår igennem. Men efter ti år vil den offentlige sektor kun være øget med fem procent, mens den private er blevet 20 procent større. Så opstår et nyt Danmark«.

Beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen i Børsen februar 2004

Den udvikling ønsker vi ikke.

Fortsætter den igangsatte udvikling, risikerer vi, at folkeskolen ophører med at være skolen for det store flertal. En større del af forældrene vil vælge selv at betale for et bedre tilbud, fordi folkeskolens værdier undergraves, og rammerne konstant forringes.

Den fælles folkeskole er en forudsætning for sammenhængskraften, dynamikken og den demokratiske udvikling i det danske samfund. Det er afgørende elementer for den enkelte borger og for Danmarks muligheder i den globale virkelighed.

Det danske samfund har aldrig været rigere. En god og velfungerende offentlig sektor er afgørende for samfundets mulighed for fortsat at skabe udvikling, tryghed og velfærd for alle. Danmarks Lærerforening opfordrer derfor regeringen og Folketinget til at give kommunerne økonomisk mulighed for at sikre velfærd for alle samfundsgrupper.