Samarbejde på tværs af organisationer

DLF vil styrke samarbejdet med den øvrige fagbevægelse for at få mere indflydelse på udviklingen af velfærdssamfundet

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Lærere og forældre er i de forgangne uger mødt talstærkt op til demonstrationer for at gøre deres til, at regeringen og kommunerne retter fokus på velfærdssamfundet. Kongressen vedtog, at DLF fremover skal finde nye veje til at påvirke udviklingen af velfærden i Danmark. Det skal blandt andet gøres ved, at DLF styrker samarbejdet med andre faglige organisationer.

»Vi har oplevet et forbilledligt samarbejde mellem de faglige organisationer, hvor det har handlet om at sikre et ordentligt kommunalt serviceniveau og dermed et ordentligt velfærdssamfund, sagde Stig Andersen.

Samarbejdet er et godt eksempel på, hvordan en fælles indsats kan give resultater, og derfor bør man fortsætte og styrke det i fremtiden, hed det i hovedstyrelsens forslag til kongressen.

»Vi har set, hvilken gennemslagskraft det kan have, når vi står sammen. Det er det, vi også skal udnytte, når vi skal arbejde langsigtet og sætte konsekvenserne af den førte politik i perspektiv«, sagde Stig Andersen

Ikke alle delegerede var lige begejstrede for forslaget. Formanden for Vejle Lærerkreds, Rikke-Marie Vagn-Hansen, ser gerne, at DLF arbejder sammen med andre faglige organisationer - når det handler om skole. Men DLF skal ikke gå med i protester om alt muligt andet.

»Hvilket belæg har vi som lærerforening for at udtale os om plejehjem, daginstitutioner og så videre? Når vi gør det, får det let et partipolitisk præg, og DLF er en partipolitisk uafhængig organisation«, sagde hun.

»Det er vigtigt, at vi er uafhængige. Vi har en høj organisationsprocent, og vi skal passe på, at vi ikke havner i en situation med medlemsflugt, som man ser i mange LO-organisationer«, sagde Rikke-Marie Vagn-Hansen og tilføjede: »Vi skal kunne samarbejde med politikere fra alle partier - det gør vi lokalt. Og DLF skal være for alle uanset politisk observans«.

I sit svar understregede Stig Andersen, at selv om hovedstyrelsen bruger udtrykket »Nye veje til indflydelse«, så handler det på ingen måde om at antaste Lærerforeningens partipolitiske uafhængighed. Den må der ikke røres ved.

»Men vi må erkende, at DLF står i mange situationer, hvor vi ikke bare kan isolere de emner, vi diskuterer, til kun at handle om folkeskolen. Vi må også tage fat i det, der er bredere, og som også betyder noget for skolen«, sagde han.