Anmeldelse

Meta-Type II - Dementia / Meta-Type - Den ultimative kriger

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Danny Biltoft Davidsen har forfattet to meget tætskrevne og tætvævede romaner til læsere, der ikke skal være blege for at læse cirka 750 sider for at få en virkelig god historie fortalt. Der hersker heller ikke den store tvivl om, at læserne til bøgerne nok er drenge, der hungrer efter science fiction.

I den første roman bliver vi præsenteret for Hawk McAndrew - en helt og kriger. Hawk og hans venner melder sig til Jordens hær - "Interplanetary Defence of the Earth".

Jordens befolkning er i fare efter en lang interplanetarisk krig med Meta-Typerne. Disse Meta-Typer er de onde - i øvrigt beskrevet i bedste science fiction-stil.

I den anden roman har der hersket fred et stykke tid. Hawk kæmper hårdt for at bevare freden, men der kommer selvfølgelig forhindringer i vejen.

Den unge kvindelige Meta-Type Niwa Kerr pryder omslaget af romanen, men sørger også for den spænding, der skal til, når fjenden viser sig at være en, man af og til føler en vis sympati med.

I krigen mellem menneskene og Meta-Typerne er frygten for fjendens udvikling af nye faretruende og altødelæggende våben et centralt omdrejningspunkt.

Konflikten er klassisk og kendes desværre også fra den virkelige verden.

Forfatteren Danny Biltoft Davidsen er en ganske ung forfatter, og hans unge alder taget i betragtning så fortælles der godt, og spændingen holdes.

Tilbage er at anbefale den til de elever, der sluger denne genre - kik også en ekstra gang på årstallet 2072 - der er "heldigvis" nogle år til.