Anmeldelse Skønlitteratur
0   241

Meta-Type II - Dementia / Meta-Type - Den ultimative kriger

Fakta<p>Forfatter: Danny Biltoft Davidsen</p><br /><p>ISBN: 87-91718-30-9 / 87-91066-48-4</p><br /><p>249,00 kroner, 353 sider</p><br /><p>Serie: Meta-Type</p><br /><p>Forlag: Forlaget Facet / Forlaget Facet</p><br /><p>99 kroner, 388 sider</p><br /><p>Serie: Meta-Type</p>

Danny Biltoft Davidsen har forfattet to meget tætskrevne og tætvævede romaner til læsere, der ikke skal være blege for at læse cirka 750 sider for at få en virkelig god historie fortalt. Der hersker heller ikke den store tvivl om, at læserne til bøgerne nok er drenge, der hungrer efter science fiction.

Artiklen fortsætter under banneret

I den første roman bliver vi præsenteret for Hawk McAndrew - en helt og kriger. Hawk og hans venner melder sig til Jordens hær - "Interplanetary Defence of the Earth".

Jordens befolkning er i fare efter en lang interplanetarisk krig med Meta-Typerne. Disse Meta-Typer er de onde - i øvrigt beskrevet i bedste science fiction-stil.

I den anden roman har der hersket fred et stykke tid. Hawk kæmper hårdt for at bevare freden, men der kommer selvfølgelig forhindringer i vejen.

Den unge kvindelige Meta-Type Niwa Kerr pryder omslaget af romanen, men sørger også for den spænding, der skal til, når fjenden viser sig at være en, man af og til føler en vis sympati med.

I krigen mellem menneskene og Meta-Typerne er frygten for fjendens udvikling af nye faretruende og altødelæggende våben et centralt omdrejningspunkt.

Konflikten er klassisk og kendes desværre også fra den virkelige verden.

Forfatteren Danny Biltoft Davidsen er en ganske ung forfatter, og hans unge alder taget i betragtning så fortælles der godt, og spændingen holdes.

Tilbage er at anbefale den til de elever, der sluger denne genre - kik også en ekstra gang på årstallet 2072 - der er "heldigvis" nogle år til.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.272 andre er allerede tilmeldt