Anmeldelse

Børnestrik

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Herlige modeller for de et-fireårige, som vil kunne strikkes til mindre søskende af de ældste elever.

For nogle år siden skrev forfatteren "Strik til Blå Stue". Den er udsolgt, og fra den er valgt 14 forskellige modeller, som er blevet til det foreliggende hæfte. Nogle af modellerne er ændret med hensyn til garnvalg for at vise, hvad der er fremme på markedet i dag, og det er der blandt andet kommet nogle dejlige, vamsede trøjer og jakker ud af.

Modellerne strækker sig over enkle ting som huer, halsvarmer og halstørklæde samt enkle trøjer og sweatre til mere avancerede udgaver af de to sidstnævnte. Men et er sikkert, det er noget mere overkommeligt at strikke en slå om-trøje i en størrelse to år end til sig selv. Når man har strikket den lille, kunne det give mod til at gå i gang med en i egen størrelse!

Er der brug for litteratur om strikketeknik, kan man søge hjælp i et hæfte af forfatteren med titlen "Strikkeskole", hvor de mest elementære teknikker er beskrevet.