Rift om at komme i klasse for kloge børn

Elever i Vendsyssel står i kø til at blive optaget i en speciel klasse for særligt begavede elever. Ikke færre end 83 elever har søgt om optagelse. Skolelederen bag initiativet havde regnet med 25-30.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det er elever fra 8. og 9. klasserne i den kommende Ny Hjørring Kommune, der kan komme i betragtning til klassen, hvor der først og fremmest skal fokuseres på matematik, fysik, kemi og biologi.

Formålet er at give eleverne større udfordringer for på den måde at styrke deres talenter og give dem bedre udviklings-muligheder.

"Mange unge er for slatne og useriøse med deres lektier", siger skoleleder Henrik Frand-Madsen fra Bindslev Skole i den nuværende Hirtshals Kommune til DR Nordjylland.

Han er idemanden bag den nye klasse. Men det er ikke første gang, nordjyder laver særlig undervisning for begavede elever. For et par år siden kunne Folkeskolen berette om, hvordan Holmegårdskolen i Hjørring gav fem højt begavede drenge fra 2. til 5. klasse ekstra undervisning for at udfordre deres intellekt.

"Jeg ønsker ikke at lave en eliteskole. Det er unødvendigt. Men det er nødvendigt, at vi giver højt begavede børn særlig opmærksomhed og tilrettelægger undervisningen, så den også er spændende for dem", sagde skoleleder Søren Christian Jensen fra Holmegårdskolen.

Alle 83 ansøgere til den nye klasse skal til optagelsesprøve. På grund af den store efterspørgsel laver man to klasser i stedet for en. Klasserne går i gang midt i september.