Anmeldelse

Going Places / Heroes

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Elever i 5. og 6. klasse vil nyde at få dette lækre materiale i hænderne. "Going Places" er, som navnet antyder, en slags guide, som børnene kan anvende i en Armchair travel, der beskæftiger sig med rejser til London, USA, Canada og Australien. Vi hører om mange spændende seværdigheder, som garanteret vil interessere børn i ovennævnte aldersklasse. Jeg tror blandt andet, at eleverne vil elske at læse om delfinerne ved Monkey Mia-stranden i Australien eller Londons mange seværdigheder.

Materialet er skrevet i et sprog, som egner sig fint til denne gruppe børn. Bogen er flot illustreret med mange dejlige farvebilleder og i et tidssvarende layout. Materialet afrundes af en travel-quiz, og der er gode gloser nederst på siden. Eleverne kan også slå op i en relevant engelsk-dansk ordliste bagerst i bogen. Alle bogens tekster er indtalt på den tilhørende cd af folk, der taler, som man gør i de repræsenterede lande.

Hvis man kører træt i Armchair travels, kan man i stedet lave et emnearbejde om helte. "Heroes" beskæftiger sig med mange forskellige typer af helte. Vi kan blandt andet høre om berømte opdagelsesrejsende, sportshelte, superhelte og folk, der på hver deres måde har kæmpet for en mere retfærdig verden. Materialet suppleres af en god cd, hvorpå man blandt andet kan høre Queens "We are the Champions" og Mariah Careys "Hero".

Begge Topic Books, som bygger på portfoliotanken, inspirerer børnene til at søge efter pålidelig information om netop det land eller den seværdighed, de interesserer sig for. Disse oplysninger kan blandt andet findes på forlagets hjemmeside www.portfolio.mb.dk, der giver rig mulighed for at fordybe sig i relevant viden om emnerne.