Lærerværelsets samtaleemne

På Korsvejens Skole på Amager har sagen om Lærerstandens Brandforsikring og dens betydning for DLF været et stort samtaleemne på lærerværelset

Publiceret Senest opdateret
God tro

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

En tidligere ansat på Korsvejens Skole bor i en LB-lejlighed, og derfor har mange af lærerne hørt om, at forsikringsselskabet har lejligheder - også Christine Olsen:

»Anders Bondo har jo handlet i god tro. Jeg ville heller ikke selv have tænkt over det, hvis jeg havde spurgt mig for og fået tilbudt en lejlighed. Jeg er mere forarget over pressens håndtering af sagen«.

Bondo skulle have tænkt sig om

»Jeg har måttet høre for det her, da jeg var sammen med familien i julen. Jeg har faktisk følt, jeg skulle forsvare Anders Bondo«, siger Anders Lassen, som mener, at Anders Bondo Christensen burde have undret sig over, at hans sønner så hurtigt fik tilbudt lejligheder.

»Han har dummet sig, men det har han jo faktisk også indrømmet offentligt. Det er ærgerligt, for han er jo rimeligt populær, og der er ikke den splittelse i foreningen, som var der, før han kom til«.

Tre år på venteliste

»Jeg var inde at hente en ansøgningsblanket for tre et halvt år siden«, fortæller Agnete Kofoed. »Jeg spurgte efter en liste over lejlighederne, men det kunne jeg ikke få. Jeg udfyldte skemaet og sendte det ind, og så har jeg ringet jævnligt. Sidst, jeg ringede, var den 2. december, hvor jeg fik at vide, at jeg var cirka nummer 40 på ventelisten til Islands Brygge«.

»Jeg syntes, det var noget meget mærkeligt noget, at det var så uofficielt det hele. En uge efter blev mine bange anelser bekræftet«.

»Men jeg har også selv et ansvar, for jeg har jo ikke henvendt mig hverken til kredsen eller til Folkeskolen, selvom jeg syntes, der var noget galt«, tilføjer hun.

»Det er dybt deprimerende, at det er vores egne folk, der har siddet og administreret det - direktøren er tidligere lærer, og de delegerede er også forhenværende og nuværende lærere og kredsstyrelsesmedlemmer. Jo højere oppe i systemet man er, jo større ansvar har man«.

Fik en lejlighed

Skoleleder Grethe Birch er en af dem, der fra en kollega havde hørt, at Lærerstandens Brandforsikring havde lejligheder. Så lige efter sommerferien, da hendes søn på 22 skulle i gang med sin uddannelse, henvendte hun sig til LB:

»Han søgte lejligheder tre forskellige steder, og han stod faktisk og malede sin nye etværelseslejlighed, da de ringede fra Lærerstanden. Så han sagde nej tak«.

Bliver i LB

»Jeg har ikke tænkt mig at flytte forsikringsselskab på grund af sagen. Den slags forekommer alle steder, her er det bare blevet afsløret. Men derfor er det alligevel forkasteligt, at der har været hemmelige ventelister, og den tidligere direktør for LB er dybt utroværdig«, siger Ditte Gormsen.

Hun har læst Anders Bondos brev til DLF's medlemmer, og hun synes, han virker meget ærlig.

»Men selvfølgelig burde han have reageret, da hans sønner fik lejligheder efter kun to måneder. Han står jo i samme situation som alle andre og ved, at det er svært at finde lejlighed i København. Men nu skal han ikke gøre andet end at støtte op om, at LB skal have en ny bestyrelse. Som formand for lærerne skal han varetage lærernes interesser, og det synes jeg, han gør godt«.

Fokus på LB - ikke på Bondo

»Jeg har læst det brev, som Anders Bondo har sendt ud til tillidsrepræsentanterne, hvor han undskylder og forklarer sin situation. Han har bare benyttet sig af de muligheder, han havde, og i mine øjne har han haft et normalt reaktionsmønster. Brevet virker meget tilforladeligt, men på den anden side er det lidt for letkøbt sådan at fralægge sig ansvaret. Han må have vidst, at der var ventelister«, mener Morten Thygesen. »Han behøver ikke gøre mere i sagen nu. Hans rolle i det hele er ikke væsentlig, og det er ikke ham, der skal være i fokus. Fokus skal være på sammensætningen i Lærerstandens Brandforsikring, og der skal ske en udskiftning i ledelsen hurtigst muligt«.