Konsekvenser af at være ærlig

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Børnene i en af reportergrupperne var meget frustrerede, da de vendte tilbage efter at have snakket med en dreng, der arbejdede på et gartneri. Interviewet fik nemlig alvorlige følger for drengen.

Børnene fortæller, at interviewet gik godt, drengen var ærlig og sagde, at hans chef bandede og skældte ud, når drengen kom for sent eller ikke gjorde arbejdet godt nok. Nogle gange slog han ham også. Af frygt for følgerne skrev man ikke det sidste, men nøjedes med at notere, at gartneren nogle gange skældte ud.

Efter interviewet krævede chefen at se noterne, men det nægtede børnene. Gartneren blev så sur, at de til sidst ikke turde andet end at give ham papirerne. Da gartneren så drengens svar, fyrede han ham på stedet.

Nu stod drengen uden job, og det var et stort problem, da han var den eneste, der tjente penge til at forsørge sin familie. Børnene var meget nedtrykte og kede af den situation, drengen var endt i. Derfor forsøger medarbejdere fra Red Barnet i Bangladesh nu at hjælpe drengen ind i en organisation for børnearbejdere.

lkp@dlf.org