Anmeldelse Engelsk
0   110

Build Up! 2

Teacher's Guide

Fakta<p>Forfatter: Cecilia Nihlén, Laurie Gardenkrans, Ann Robinson-Ahlgren, Lene Junge Dyson, Pia Grell Sørensen</p><br /><p>ISBN: 87-7988-365-6</p><br /><p>475 kroner, 93 sider plus 26 kopiark sider</p><br /><p>Serie: Build Up</p><br /><p>Forlag: Forlag Malling Beck</p>

Hvis I har købt "Build Up! 2"-materialet til 5. klasse på jeres skole, er det en rigtig god investering at anskaffe den nyligt udkomne lærervejledning til dette system. Her kan man først læse en god beskrivelse af portfoliotanken og af systemets bøger. Dernæst følger en nøje gennemgang af de overordnede faglige mål for hvert kapitel i elevbogen. Vi bliver præsenteret for den relevante grammatik, facit og cd-scripts samt kopiforlæg med opgaver og fonetikøvelser, der knytter sig til elevbogen.

Artiklen fortsætter under banneret

Forfatterne til dette materiale gør meget ud af at understrege vigtigheden af afvekslende og varierede arbejdsformer, hvilket jeg kun kan bifalde. Der er i øvrigt også en god progression i dette materiale, hvor man gradvist får større vægt på den skriftlige dimension i engelskundervisningen.

Jeg kan også godt lide, at man forsøger at lege grammatikken ind i børnene i stedet for at benytte golde grammatiske øvelser. Der nævnes for eksempel en god stoleleg til indøvelse af uregelmæssigt bøjede udsagnsord.

Vi hører ligeledes om, at eleverne skal lege øjenvidner til et "bankrøveri", hvorefter de skal forsøge at beskrive bankrøverne. Denne og lignende lege vil nok kunne appellere til børnenes fantasi og indlevelsesevne, samtidig med at de får indlært relevante gloser og grammatik.

Det er også en rigtig god idé, at børnene med jævne mellemrum skal indspille monologer eller dialoger på kassette- eller videobånd. Hvis udvalgte eksempler på disse opbevares i deres portfoliomappe, kan elever, forældre og lærere bedre følge den sproglige udvikling. Sådanne indspilninger kan desuden danne basis for mange spændende diskussioner ved forældrekonsultationer.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Engelsknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Sproglærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.597 andre er allerede tilmeldt