Anmeldelse

Matematiklærerens Julekalender 4

- spil og grublere 1.-2. klasse

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Matematiklærerens Julekalender 4" er et kopimateriale med 24 oplæg. Der er ét for hver dato i julemåneden, men de fleste kan bruges hele året, da de ikke umiddelbart er "juleoplæg". Typer på oplæg er: Labyrinter, gåder og grublere, talbehandlingsspil og strategispil. Der er en kommenteret facitliste til de enkelte opgaver og gåder bagest i materialet og en facitliste, der hvor det er relevant. Flere af oplæggene kan laves på flere niveauer, og i enkelte oplæg har eleverne selv mulighed for at arbejde på deres eget niveau.

Materialet er umiddelbart nemt at gå til og kan bruges uden den store forberedelse. Der er stor afveksling i opgavetyperne, som indeholder udfordringer nok til alle elever i en 1. eller 2. klasse. Flere af spil- og grublertyperne er set før i andre matematikmaterialer, men i forhold til prisen får man her en fin samling af spil og opgaver med relevant matematikunderholdning nok til adskillige matematiktimer.

For 75 kroner kan man få alle 24 opgaver på cd-rom som pdf-fil.