Anmeldelse Kristendomskundskab
0   174

Kristendom og protestantisk fundamentalisme i USA

Fakta<p>Forfatter: Svend Lindhardt</p><br /><p>ISBN: 02-03450-6</p><br /><p>248,75 kroner, 228 sider</p><br /><p>Forlag: Gyldendal</p>

Alt for ofte er ordet fundamentalisme udelukkende blevet forbundet med islam, men de fleste glemmer, at begrebet faktisk er opståen i en kristen - eller bibelsk - kontekst. Derfor er det så dejligt at få lov til at læse i denne nye temabog, som henvender sig til religionsundervisningen i gymnasiet. Man kan derfor ikke bruge bogen direkte i sin daglige undervisning i folkeskolen, men den er et absolut "must" for (religions- og samfundsfags-)lærerens egen ajourføring af baggrundsviden, når emnet skal præsenteres i folkeskolen.

Artiklen fortsætter under banneret

Det primære fokus i bogen er lagt på en almen indføring i, hvad kristendom og protestantisk fundamentalisme i USA er for nogle størrelser. Desuden sættes der fokus på landets kristne historie og nutidige udtryk. Dette er især vigtigt i en tid, hvor alting mere og mere deles op i kontrast mellem "dem" og "os", "de gode (kristne)" og "de onde (muslimer)", og når USA netop kalder sig for "Guds eget land", er det særligt vigtigt, at vi i Danmark får de historisk-kritiske briller på.

Forfatteren præsenterer en sammenligning mellem konventionel kristendom og protestantisk fundamentalisme i USA, der med et grundigt analyseapparat viser os vejen til en dybere forståelse af fundamentalismen og dens betydning i landet.

Bogen handler også om, hvordan fundamentalismen på trods af USA's forfatning, der skiller stat og kirke ad, har fået indflydelse på det politiske system. Endelig indeholder bogen en perspektivering til danske vilkår. Det er en bog, som jeg varmt vil anbefale til alle interesseredes almene orientering i et vigtigt politisk emne. En bog, der er god at blive klogere af.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Religionsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Religionslærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.085 andre er allerede tilmeldt