Anmeldelse

The School Times

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

For elleve år siden skrev Poul Otto Mortensen en anmeldelse af "The School Times" i anledning af, at tidsskriftet var nystartet. Heri udtrykte han et ønske om, at bladet måtte få succes, da det blandt andet inddrog den aktuelle dimension i fremmedsprogsundervisningen.

Tidsskriftet, der stadigvæk udkommer tolv gange om året, har bevist sin levedygtighed. I 2004 havde det tiårsjubilæum. I den anledning kan man få alle numrene fra 2004 i et ringbind. Der hører også to cder med, hvorpå alle de indspillede tekster fra 2004 kan findes.

Mange skoler over hele landet og i udlandet abonnerer med stor fornøjelse på bladet, der giver en saltvandsindsprøjtning til den daglige undervisning i engelsk i overbygningen. Mange af artiklerne kan også anvendes tværfagligt, da der for eksempel er emner, som man kan bruge i historie, biologi, geografi og fysik.

Siden tidsskriftet blev startet i 1994, er der dukket nye tiltag op. Man kan nu vælge at modtage bladet online eller på tryk som sædvanligt. Det er også muligt at få adgang til nyheder, link og information på www.schooltimes.com. Inde på hjemmesiden kan man downloade et prøvenummer af bladet, der kan ligeledes høres eksempler på indspillede artikler.

Hvis man er nystartet engelsklærer, bør man have kendskab til dette udmærkede materiale, da det giver mulighed for at øge brugen af aktuelt og autentisk materiale, som det blandt andet anbefales i Danmarks Evalueringsinstituts rapport om engelsk i grundskolen.