Anmeldelse

Slangeløb

og andre bevægelses- og sproglege

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Regnormen, kiggeleg, mus og trillebør er blot nogle få af de femogtyve nye og gamle lege, bogen omhandler. De fleste af legene er gamle kendinge, men nogle nye, og for mig ukendte, er kommet med i samlingen. Nogle af legene legede vi også, da mormor var barn, og det er vel en kvalitet for legen, at den lever endnu. Andre af legene er næsten gået i glemmebogen, så det er en god ide at få dem genopfrisket.

De udvalgte sproglege er alle lege, der skærper den sproglige opmærksomhed, og bevægelseslegene har fokus på det sociale. Legene behøver ikke megen plads eller mange rekvisitter og er derfor meget velegnede til at lege i samlingsstunder, og når der er brug for en pause i indskolingen.

Alle legene er illustreret, så indskolingsbørn, der allerede kender legene, selv kan bruge bogen som inspiration til leg i frikvartererne.

Legene er velbeskrevne og så pragtfuldt illustrerede, at man får lyst til straks at gå i gang med at lege.

Bogen giver gode ideer og inspiration, både til en børnefødselsdag, i børnehaven og i børnehaveklassen.