Anmeldelse

Undersøg - oplev - tænk med matema

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Dette hæfte, en del af matema systemet, sigter mod at vise eksempler på elevsider, der giver oplæg til arbejde med problemløsning og arbejdsmetoder. Det skal opfattes som eksempler på, hvordan man over en årrække kan forberede eleverne til den mundtlige prøve.

Materialet består af kopi af sider fra matema systemet både fra basisbøger, arbejdsblokke og arbejdskort fra 5. klassetrin og opefter. Til hver kopiside er der kommentarer og ideer til andre undersøgelser og opgaver, der kan arbejdes med i forbindelse med kopisiden.

Elevopgaverne er med fri kopieringsret, og som sådan får man en del udmærkede eksempler på opgaver, der vil kunne bruges til at arbejde mere med det mundtlige aspekt i undervisningen. For brugere af andre systemer end matema er der ideer at hente, og selv om man har matema, kan man på kommentarsiderne få ideer og forslag til arbejdet med de udvalgte eksempler.

Dette hæfte er et udmærket supplement til de hæfter med forslag til mundtlige prøveopgaver, der allerede er udkommet.