Tamana klarer sig godt

Hun taler en del dansk og forstår alt. Næste skridt er udslusning til en almindelig klasse

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Tamana Bayan begynder i den ældste modtageklasse M3 på Pedersborg Skole efter sommerferien. Det fortæller hendes nuværende lærer Pia Birkner. Tamana bliver 13 år til oktober, så derfor hører hun til M3 for de store elever. Desuden klarer hun sig godt i skolen og forstår nu alt, hvad der bliver sagt på dansk. Hun taler også en del dansk.

»Hun er en rigtig allround-pige, der klarer sig godt både i at læse og forstå, i grammatik og i matematik. Hun har arbejdet med grammatik på 4.-klasse-niveau, så hun skal meget snart begynde sin udslusning til en almindelig klasse«, siger Pia Birkner.

Hun har talt med Tamana om at begynde i en 5. klasse i løbet af efteråret sammen med en anden pige i modtageklassen. Det er i hvert fald planen lige nu.

Udslusningen vil begynde i nogle enkelte fag, blandt andet idræt, så hun stadig har sin base i modtageklassen. Efterhånden vil hun få flere timer i den normale klasse, indtil hun er helt udsluset. Det kan tage op til et år.

Skolen har »dansk 2« fra august, og det betyder, at lærerne fra modtageklassen kan gå med i udslusningsklasserne hos deres elever nogle timer, hvilket Pia Birkner er glad for, at der nu er blevet bevilget resurser til.

»Tamana er pligtopfyldende og god til at søge hjælp, når der er noget, hun ikke kan finde ud af. Desuden går det også rigtig godt socialt. Der er kommet en god pigegruppe i klassen, der fungerer fint. De har overskud til at rumme hinandens forskelligheder, og så har de selv opsøgt nogle danske piger på skolen, som de også er blevet venner med«, fortæller læreren.

hlauritsen@dlf.org