0   117

Skeptiske pædagoger

Skepsis og bekymring præger debatten om nye lønformer blandt daginstitutions- og klubpædagogerne i BUPL (Forbundet for Pædagoger og Klubfolk). Forbundets Århus-afdeling har lavet en spørgeskemaundersøgelse, hvor 86 procent af institutionerne svarede nej til ny løn som overenskomstkrav for pædagogerne, skriver fagbladet Børn & Unge. Ligesom i Danmarks Lærerforening er lederne inden for BUPL overgået til ny løn i forbindelse med sidste overenskomst. Nu er det så tid til at diskutere, om også assistenternes anciennitetssystem skal afløses af nye lønformer, hvor lønnen kan blive afhængig af særlige funktioner og kvalifikationer.

Pædagogerne er bekymrede for, hvad individualiseret løn vil betyde for institutionskulturen, og har heller ikke ligefrem gode erfaringer fra forhandlingerne om ledernes løn. På de fleste medlemsmøder har der været stor modstand, men på Fyn er pædagogerne tilsyneladende mere åbne over for nye lønformer som et muligt middel til at få pædagogernes løn op i nærheden af andre gruppers.

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet