Stærk landskreds for ledere

Skoleledere sikres plads i DLF's hovedstyrelse og i LC's forretningsudvalg

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Skolelederne får et klart signal med den vedtagelse, lyder kommentaren fra Karsten Holst, formand for organisationsudvalget, efter at hovedstyrelsen i sidste uge sagde ja til et forslag om for alvor at komme indhold i ledernes landskreds.

Landskredsen skal vælges selvstændigt, der oprettes et lederrepræsentantskab, og lederlandskredsens formand sikres en fast plads i DLF's hovedstyrelse og i forretningsudvalget i Lærernes Centralorganisation (LC).

- Hele hovedstyrelsen minus én står bag beslutningen. Det viser, at vi tager skolelederne alvorligt, så nu er vejen banet for, at kongressen kan løse de organisatoriske problemer, der opstod, da Danmarks Skolelederforening valgte at melde sig ud af samarbejdet med os. Den model, som nu skal omsættes til paragraffer, giver skolelederne en landskreds med beslutningsmyndighed, en selvstændig bestyrelse og et repræsentantskab, der svarer til generalforsamlingen i en lokalkreds, siger Karsten Holst.

- Formanden for lederlandskredsen bliver medlem af DLF's hovedstyrelse og dermed også af kongressen. Med en fast plads i LC's forretningsudvalg vil lederne være med helt fremme, hvor beslutningerne tages.

Modellen betyder, at lederne skal betale ét centralt kontingent, som kommer til at dække alle udgifter til deres landskreds og til DLF's centrale og lokale aktiviteter.

Det var det, kongressen stemte nej til, hvorefter Skolelederforeningen hoppede af sidste år?

- Ja, det var den formelle detalje om økonomien, der udløste det. Men kongressen forudsatte dengang, at Danmarks Skolelederforening og DLF arbejdede tæt sammen. Nu forsøger de sig som selvstændig forening. Det betyder, at DLF skal have en struktur, som sikrer foreningens skoleledere de bedst mulige forhold - både organisatorisk og forhandlingsmæssigt, siger Karsten Holst.

- Med et konstruktivt samarbejde mellem en ny, stærk landskreds for skoleledere og DLF på alle niveauer, er jeg sikker på, at vi påén gang kan imødekomme ledernes behov og sikre at DLF bevarer sin styrke og position som fælles organisation for alle ansatte i folkeskolen, siger Karsten Holst.

Modellen sendes ud til alle medlemmer af fraktion 3, til ledernes kongresdelegerede og til lokalkredsene. På hovedstyrelsens møde i midten af juni skal man tage stilling til de vedtægtsændringer, som kræves for at føre modellen ud i livet. Det er så kongressen i september, der tager den endelige beslutning.

-th