Håndbog om indeklima

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

En håndbog om indeklima er en af de seneste udgivelser fra Arbejdsmiljøfondet. Bogen henvender sig til sikkerhedsorganisationen og handler om måling og vurdering af indeklimaet - hvornår man bør foretage målinger, og hvornår det ikke er nødvendigt.

Temperaturforhold, lys, lyd, dampe og gasser, skimmelsvampe, støv og husstøvmider er blandt de emner, håndbogen behandler. Bogen er blevet til efter idé fra Branchesikkerhedsrådet for Undervisning, og den er inspireret af rapporten 'Indeklimaproblemer, undersøgelse og afhjælpning', som Statens Byggeforskningsinstitut har udgivet. Forfatter til håndbogen er civilingeniør Ole Valbjørn, der arbejder i Statens Byggeforskningsinstitut. Håndbogen koster 85 kroner og kan bestilles hos Arbejdsmiljøfondet på telefon 3916 0500.