Holdninger afspejler skolens størrelse

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hvordan en skoleleders holdning er til den faglige organisering, hænger sammen med, om han eller hun er leder på en lille eller en stor skole. Det fremgår af den interviewundersøgelse af skoleledernes holdninger, som Folkeskolen har fået foretaget.

Undersøgelsen viser, at 59 procent af lederne af små skoler mener, at det er bedst, at lederne og lærerne er i samme fagforening. 51 procent af lederne af store skoler har samme holdning.

Det fremgår også, at lederne af små skoler i højere grad tvivler på, at de vil få de bedste lønforhold ved at danne deres egen fagforening, og at de er mindre tilbøjelige til at mene, at kongresforslaget om en ny struktur i Danmarks Lærerforening betyder, lokalkredsene omklamrer skolelederne.

Der er desuden flere ledere af små skoler, der er bekymrede for, at det ikke vil lykkes for en ny fagforening at få forhandlingsret.

Sammenlagt viser undersøgelsen, at ledere på mindre skoler er mere skeptisk indstillede til planerne om at danne en selvstændig forening for skoleledere, end deres kolleger på store skoler er.

jk