0   96

Birgit Kloppenborg

Det var et trist budskab, vi modtog i efterårsferien: Overlærer Birgit Kloppenborg døde onsdag den 15. oktober efter en kortvarig sygdomsperiode.

Birgit kom august 1965 sammen med sin nu afdøde mand Leif til Sigerslev Småbørnsskole. Da Erikstrupskolen (Stevns Kommune) startede op august 1976, blev hun sammen med nogle andre kolleger overflyttet hertil. I de første mange år (i skolens opbygningsår) var Birgit utrolig meget engageret i opbygningsarbejdet. Hun var i flere år formand for det daværende lærerråd og som sådan aktiv ikke alene i det formelle kommunale skolebyggeudvalg, men i høj grad også i diverse interne baggrundsgrupper (fælleslærerrådets byggeudvalg, Erikstrupskolens eget byggeudvalg/indkøbsudvalg med videre). Hun var sammen med andre aktive kolleger og undertegnede i bogstaveligste forstand med til at slå stregerne sammen med arkitekten, når vi havde det ugentlige kaffemøde med ham. Jeg tænker nogle gange på, at hvis vi skulle have undværet ildsjæle som Birgit Kloppenborg, så ville skolen formentlig have set anderledes ud. Vi var nogle stykker, som havde særdeles lange arbejdsuger med mange arbejdstimer i de år. Jeg husker Birgit fra vore mange arbejdsmøder som en særdeles aktiv og konstruktiv medarbejder. I de travle år lå hun aldrig i læ af feltet, men tog så rigeligt føringerne og dermed slæbet. Det vil vi være mange, som husker med taknemmelighed. I alle årene på Erikstrupskolen var Birgit den naturlige formand for danskudvalget, også på dette felt lagde hun i mange år sin gode arbejdskraft. Birgit opretholdt altid sine pligtfølelser over for arbejdet på Erikstrupskolen. Hun valgte ikke de for hende selv bekvemmeste løsninger, pligten over for arbejdet vejede altid tungest. Birgit var altid en god fortaler og 'advokat' for sine elever, hun havde viljen til at se bag om det enkelte barns problemer. Også det vil vi mindes hende for. Vore tanker går til Birgits tre efterladte voksne sønner og deres familier. Æret være Birgits minde.

Artiklen fortsætter under banneret

På elevernes og personalets vegne

Evan Thygesen

skoleleder


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet