Skole og hjem

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Efter sommerferien skal alle forældre og lærere på Tilst Skole ved Århus diskutere forventninger og krav til hinanden, og de opfordres til at lave skriftlige kontrakter om deres samarbejde, skriver tidsskriftet 'Børn skole og samfund' i nummer seks.

- Med de skriftlige aftaler bliver der lagt spilleregler for samarbejdet i klasserne. Herunder hvordan lærere og forældre kontakter hinanden, hvis der er noget, de er i tvivl om eller utilfredse med, siger formand for skolebestyrelsen på Tilst Skole, Leif Christiansen.

Munkebjergskolen i Odense har - ifølge bladet - også gjort gode erfaringer med skole/hjem-samarbejde. I skoleåret 1995-96 kørte skolen et forsøg med udvidet forældre- og elevsamarbejde i 9. klasse. Fire elever og fire forældre blev valgt, og sammen med to lærere udgjorde de klassens samarbejdsudvalg. I slutningen af 8. klasse fik de folkeskoleloven og læseplanerne med hjem som forberedelse, og i 9. klasse planlagde de i fællesskab skoleårets forløb.